Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu

Vizyon: Eğitim öğretimi sevgi ortamında gerçekleştirerek,ülke çapında önder,değenlerimize bağlı,hayata ve bir üst öğretime mutlu ve başarılı insanlar kazandırmak.

Misyon: Biz Atatürk YBO olarak 1. Bütün öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmelerini sağlamak, 2. Öğrencilerin bireysel farklılıklarına saygı duyarak ve gözeterek bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, 3. Öğrencilerimizi daha özgür sınıf ve daha özgür okul ilkesine uyarak eğitip geliştirmek, 4. Öğrencilerimizi bilgi toplumunun ve teknolojinin gereklerine uygun yetiştirmek. 5. Okulumuzun eğitim çalışanlarını bilimin ve insanlığın ortak değerlerinden yararlanan, kendini geliştiren ve toplumu ileri götüren güç olarak yetiştirmek, 6. Okulumuzda bir atılım, bir değişim yaratarak okul toplumunun gelişmesini sağlamak , 7. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi-yöneticilerimizi ve velilerimizi 21.yüzyıla hazırlamak, için VARIZ ve ÇALIŞMAKTAYIZ.

Saatler: Giriş saatimiz :08:35 Çıkış saatimiz :15:30
Servis Bilgisi: Kars´a yaklaşık olarak yarım saatte bir otobüs kalkmaktadır.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - (0474) 461 20 67

WEB - https://selimataturkybo.meb.k12.tr

Adres - ÇARŞI MAH. KAZIM PAŞA CAD. ATATÜRK YATILI BÖLGE ORTA OKULU BLOK NO 173/2 SELİM / KARS

Yerleşim Yeri - Nüfus (2015) - Toplam 24,204 - Kır 19,061 - Şehir 5,143

Ulaşım Okulumuz ilçe merkezindedir. İl merkezine ve havalimanına ulaşım ise 30 km´dir. Kars´a ulaşım için belediye otobüsleri kullanılmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe Merkezi(0 km) İl Merkezi (30 km)